door gertrude van den brink

pas de basis toe en zie het verschil

Zorg ervoor dat alle lijnen recht zijn

Het gaat makkelijk als je je raster op je telefoon/camera aanzet, zodat je de lijnen in jouw interieur er gemakkelijk langs kunt laten lopen. Weet je niet waar de rasteroptie op jouw telefoon of camera zit? Google dan even je type telefoon of camera + raster en de uitleg om deze aan te zetten komt vanzelf tevoorschijn.

hoogte maakt een enorm verschil

Houd je camera op heuphoogte

Dit geeft een natuurlijke verhouding in het beeld en zorgt ervoor dat er evenveel plafond als vloer zichtbaar is. Je kunt ook door je knieën zakken. Door een statief te gebruiken voorkom je dat je te lang in een 'verkeerde' houding staat.

jouw ogen zijn je eerste lens

Blijf bewegen & kijken

Door rond te blijven lopen, leer je te zien welke composities mooi zijn om te fotograferen. Zoals deze foto hier rechts. Door een foto recht van boven te nemen krijgen de organische vormen van de tafel opeens een hele nieuwe invalshoek. Daarnaast zul je door te bewegen ook meer leren over de invloed van licht en hoe je hiermee kunt spelen.

een goede voorbereiding is het halve werk

Bereid je voor

Bedenk welke beelden je nodig hebt en maak hier een lijstje van. Dit wordt ook wel een shotlist genoemd. Een shotlist zorgt ervoor dat je gestructureerd te werk gaat en na de shoot ook de beelden hebt, die je echt nodig hebt.

de volgende stap

Tijdens mijn cursus en workshop leer ik je alles wat je moet weten om zelf de mooiste foto’s van je interieurprojecten te maken! Hierdoor leer jij met gemak hoe jij je mooie werk kunt vastleggen en genoeg foto’s hebt om met je volgers en ideale klanten te delen.

SHARE THIS STORY